Velika Packarija

Avtor: Uroš Hrovat

      »Hitro steci za menoj!« mu je pomahal Zuk. Fant je preskočil kupe nesnage in sledil izumitelju na dvorišče. Takoj sta zaklenila vhodna vrata v noro hišo.
      »Kdo so ti nori pajaci?« je vprašal Jaka. 
Zuk je zavzdihnil: »Mislim, da je moj novi sluga Grol ugotovil, da lahko polenari, če si naredi nove pomočnike. Žal ni dodal zelo pomembnih začimb, saj ni prebral mojega genialnega recepta.«
      Skesani Grol se je skrival v pasji uti in se pretvarjal, da je pes, saj se je bal kazni. Robotski kuža Šraufek je nanj preteče renčal, kakor to znajo samo doma narejeni psi čuvaji. Zuk je Šraufka namreč sestavil kar sam iz nekaj starih kuhinjskih naprav.
      »Vem, da ne bodo dolgo ostali celi, a medtem mi lahko razsujejo celo hišo,« je modroval Zuk. Takrat se je na oknu pojavil roza pajac. Zadrl se je kakor prehlajena sraka in skočil na trato.
      Jaka se je ustrašil in ga bliskovito ustrelil z vodno pištolo. Cvileči možic se je takoj stopil v kupček smrdljive packarije.
    »Ali si videl? Čisto navadna voda jih lahko pospravi!« je navdušeno vzkliknil Zuk. 
      Pajaci v hiši so videli žalostni konec svojega prijatelja  in se oblekli v vse, kar so našli. Nadeli so si vrečke, nogavice in se ovili v vse mogoče, da se ubranijo vode. Nekaj se jih je oblepilo kar z lepilnim trakom. Sonce na nebu pa je lezlo vse više in grelo vsako uro močneje.
      »Žal v moji hiši nikoli ne dežuje, kar sami od sebe pa se, grdavši, tudi ne bodo šli umivat,« je Zuk nemočno zavzdihnil.
    »Super idejo imam!« je vzkliknil Jaka. 
    »Ne moreva jih politi, a nekako jih je treba zmočiti. Za to pa potrebujeva hudo vročino.« Tiho sta zlezla v klet in do konca obrnila vse ventile za ogrevanje. Peč je zaropotala, radiatorji so zažareli in v pol ure se je hiša spremenila v žarečo savno.
      Debelo zaviti pajaci so se začeli potiti in spreminjati v kašice. Povsod je grdo smrdelo po kečapu, zobni pasti in gnilih jajcih. Brbotalo je in kapljalo, dokler se ni še zadnji stopil v lastnem znoju kot snežak na toplem soncu.


PAPIRNATO KNJIGO LAHKO KUPIŠ PRI MENI, E-KNJIGO PA LAHKO NAJDEŠ NA SPLETNEM PORTALU BIBLOS,NA NASLEDNJI POVEZAVI.