Vampirski Paradižniki

Avtor: Uroš Hrovat

      »Glej, no, glej, tisti največji se je malo premaknil,« je Strah pokazal na zaslon. Paradižniki so se zelo počasi začeli nagibati proti ograji, kjer je stala lačna čreda krav, ki je videla priložnost, da poje nekaj novega. Takrat je največji paradižnik odprl slinasta usta in pokazal velike ostre čekane. Polonca, glavna krava v čredi, je stegnila vrat, da bi poskusila slastno rdečo žogo.Slišali so HAM in CINGL CONG, ko je ostala brez glave, ki jo je z zvoncem vred pogoltnil paradižnik. Zatem se je njegovo steblo, debelo kot drevo, raztegnilo, da je lahko pošast v dveh grižljajih NJAM HAM pospravila še tisto, kar je ostalo od Polonce.
      »Ali ste videli to?! Strašno! Tudi obliznil se je!« Ema je od razburjenja skoraj padla s stola. »Zakaj ostale krave ne pobegnejo? Ali so morda hipnotizirane?«
      Paradižniki so eno za drugo pohrustali vse krave in bingljali s stebel vsi napeti in zadovoljni. Iz hiše je stopila Berta in se ozirala naokoli: »Kravee, kravicee! Kje ste čredica moja?«
      Iz hleva je zaspano reklo MUU, a notri je ležal le leni bik Tonček. Videti je bil strašno srečen, saj je mislil, da je čas za zajtrk. Berta je prečesala ves travnik, ko je naenkrat zaslišala cingljati kravji zvonec. Dolgo je oprezala čez ograjo, ko je zopet zacingljalo znotraj velikega paradižnika.
      »Najprej gliste, zdaj pa so paradižniki požrli moje ljube kravice!« je zaprepadeno kriknila Berta. Besno je pihala, mahala in nemudoma krenila proti tanku. Z rohnečim traktorjem se je divje pognala po klančini, pridobila veliko hitrost, prebila ograjo in se silovito zaletela v paradižnike. Traktor se je odbil kot žoga, nato pa so pošasti planile po njem ter začele mečkati železo in trgati gume. Berta je padla s traktorja, se skotalila do plota in hitro smuknila na drugo stran.
      »Tole pa močno presega moje znanje o zelenjavi. Potrebujem strokovno pomoč!« si je priznala Berta. Požugala je rdečim pošastim in se odpeljala k prijateljem na grad. Požrešni paradižniki so šklepetali z zobmi in se slinili, saj jim je zadišal zaspani bik Tonček. Toda ta se ni hotel premakniti iz toplega hleva, kjer je zadovoljno smrčal.


KNJIGO LAHKO KUPIŠ NA SPLETNI KNJIGARNI GALARNA.SI NA NASLEDNJI POVEZAVI.