Jure in čudežni snežak

Avtor: Feri Lainšček

Jure je vlekel na uho in bil zmeraj bolj ponosen na svojo stvaritev. Ko pa sta nato ostala sama na dvorišču, se je snežak nenadoma zganil in ga pocukal za rokav. Prestrašen se je odmaknil in nekako kar ni mogel verjeti, da se je to res zgodilo.
»Zakaj se pa zdaj tako čudiš?« se mu je smejal snežak. »Saj si vendar želel, da bi bil tvoj sneženi mož super faca,« mu je pomežiknil. »Pridi, greva malo naokoli,«
ga je povabil. »Strašansko sem radoveden, ali se kje dogaja kaj zanimivega,« mu je prijateljsko udaril v dlan. Nato pa je že stopil na desko in se pognal po zasneženem pločniku, da ga je Jure komaj dohitel. Že za prvim vogalom sta ugotovila, da si ju mimoidoči z začudenjem ogledujejo. Vozniki so kar sredi križišča ustavljali avtomobile, jima mahali v pozdrav in hupali.»Povzročila sva pravo prometno zmedo,« je kmalu ugotovil snežak. »Pridi, greva nekam, kjer je več otrok,« mu je predlagal. »Otroci vedo, da se tudi snežaki  radi igramo in zabavamo. «   Na robu mesta se je hrib spremenil v pravo zasneženo igrišče. Sredi otroškega vrveža so snežaku kar zažarele oči. Čisto z vrha se je spustil na deski in spretno premagal prav vse ovire do cilja. Otroci so ga glasno spodbujali in mu navdušeno ploskali.

www.youtube.com/watch